? ??????????????Splatter Pattern? ????? ?????? ???Rating: 5.0 (1 Rating)??64 Grabs Today. 2180 Total Grabs
. ??????Get the Code?? ?? ?????Subtle Flowers? ????? ?????? ???Rating: 4.1 (184 Ratings)??64 Grabs Today. 34077 Total Grabs. ??????Get the Code?? ?? ????1?? ???????Kiss Me One Last Time? ????? ?? CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS ?

tisdag 21 juli 2009

Att välja diet...

Det där känns som en högaktuell fråga just nu. Det dietas åt höger och vänster.
Själv har jag alltid varit skeptiskt till dieter och måltidsersättningar, eftersom de i stor utsträckning bara fungerar för stunden. Tror att det enda som funkar på längre sikt, det är en större livsstilsändring (vilket jag inte är beredd på, det är därför jag ser ut som jag gör).
Men visst tror jag att dieter kan funka, om man följer dem resten av livet.

Men vilken är rätt diet? Om det tvistar ju "de lärde", och alla är lika övertygade om att just deras sätt är det bästa. Men borde det inta vara rätt enkelt egentligen, om man tänker efter? Om man ser till resten av djurriket (ja, människan ÄR faktiskt ett djur, även om vi tycks ha en tendens att glömma det) så syns det ju ganska väl vad djuren är skapta för att äta. Jag tror inte -egentligen- att vi ska äta ngt som vi inte kan "fånga" med våra bara händer. Exempelvis kött och fisk går fetbort. Hur skulle vi kunna fånga en älg exempelvis, om det inte vore för att vi med hjälp av vår intelligens kan göra redskap? Hur skulle vi kunna få tag på en fisk eller fågel? Våra tänder ser inte heller ut som typiska rovdjurständer.

Gräs är vi ju inte gjorda för att äta, pga vårt matsmältningssystem. Inte heller löv och liknande.
Men att vi är upprättgående och (egentligen) ganska viga bör ju betyda att vi ska kunna klättra upp i träd och plocka frukt och nötter. Att vi har långa fingrar kanske betyder att vi ska använda dem för att gräva efter sådant som finns i backen. Rötter och grönsaker exempelvis. Bär, svamp, lättsmälta grödor typ maskrosblad och harsyra. Insekter, myror (fräscht, visst, men en bra proteinkälla) och ägg. Kanske ngn mus eller liknande vid enstaka tillfällen. :-P Skulle tro att vi egentligen är gjorda för att småäta hela dagarna, med tanke på hur dieten ser ut. En köttätare kan ju äta en gång per dag eller varannan dag, pga köttets höga näringsinnehåll. Men de djur som lever på en vegetarisk kost äter betydligt oftare...

Jaha, å va fan vill ja mena med det här inlägget, att vi ska börja äta myror eller? *ler*
Egentligen ville jag nog ingenting, bara få ur mig lite funderingar.

3 kommentarer:

  1. Tror som du jag vad gäller dieter, det enda raka egentligen är en total omställning av hela livsstilen man lever. Det innefattar även varierad träning och en varierad kost. Faktum är ju att det är väldigt få som egentligen har någon sjukdom som gör dom feta. Det handlar mest om att man tar in för mycket mot för vad som används. Det som blir över lagras på kroppen då det kan va bra att ha "om ryssen kommer". Är inte heller så förtjust i dieter eftersom man inte kan förutspå HUR de påverkar kroppen på lång sikt, typ 20 år. Sen får dom ju säga vad dom vill dom som uppfinner nya smarta dieter som får folk att tappa kilon utan att röra en fena. Det är vad jag tror.

    SvaraRadera
  2. Ja dina iakttagelser angående vår skapelse stämmer ju men vigheten och de långa fingrarna är ju inte alla förunnat att ha. Det finns ju dom som är stela och kortfingrade också..hmm...tror att det kanske är så att de stela, kortfingrade liven skulle ordna maten så de viga, långfingrade kunde stjäla den från dom sen...jag tänker att det på så sätt skulle göra sig själv att vi blev smala och hälsosamma eftersom det går åt en massa energi att försvara visavi anfalla maten. Det blir som en sorts diet på ett sätt.

    SvaraRadera
  3. Haha, fan va du e härlig Ann-Britt! =)

    SvaraRadera