? ??????????????Splatter Pattern? ????? ?????? ???Rating: 5.0 (1 Rating)??64 Grabs Today. 2180 Total Grabs
. ??????Get the Code?? ?? ?????Subtle Flowers? ????? ?????? ???Rating: 4.1 (184 Ratings)??64 Grabs Today. 34077 Total Grabs. ??????Get the Code?? ?? ????1?? ???????Kiss Me One Last Time? ????? ?? CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS ?

lördag 1 augusti 2009

Chokladtårtan... :-P


Här kommer receptet, på beställning. =) Receptet på smörkrämen e lite konstigt... Att få sockerlagen till 122 grader borde vara en omöjlighet... :-P Jag börjar tempa först när jag ska he i smöret. Funkar fint.

CHOKLADBOTTEN

4 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
100 g smält, svalnat smör

Smörj och bröa en form med avtagbara kanter. Vispa ägg & socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, kakao & smält smör. Blanda väl & häll i formen, grädda i mitten av ungen, 200 grader i ca 25 min.
Låt svalna och dela i tre delar.

SMÖRKRÄM

175 g vatten
1 3/4 dl socker
1 vaniljstång
375 g smör (enklast med rumstempererat)
7 äggulor
ev. drygt en matsked hallonsylt, eller finrivet skal av 2 apelsiner

Koka vatten, socker & vaniljsocker till 122 grader, använd termometer. Då sockerlagen är 110 grader, börja vispa gulorna till skum (med elvisp).
När sockerlagen är 122 grader, ta upp vaniljstången och häll därefter sockerlagen i en tunn, jämn stråle över äggulorna under fortsatt vispning. Fortsätt vispa tills äggsmeten är ca 40 grader.
Tillsätt smöret i små klickar och fortsätt vispa tills det är en slät och fin, fluffig smörkräm.
Tillsätt eventuellt hallonsylt eller citronskal.

CHOKLADGLASYR

2 dl grädde
1 dl socker
100 g smör (rumstempererat)
300 g mörk choklad av bästa kvalitet (jag använder Marabou premium eller Lindt)

Hacka chokladen. Koka upp grädde och socker, slå blandningen över chokladen och rör om tills chokladen har smält. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet.
Låt stå i rumstemperatur minst 12 tim innan du glaserar tårtan (jag låter den stå typ 2 timmar)
Bred glasyren över den kalla bottnen och garnera efter smak och fantasi.

Skär en bit och njut! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar